Skip to main content

βικτωρας τι σημαινει

εθνικος μας σταρ
ιπηονε 4
βικτωρας τι σημαινει
Οι εισπρακτικές εταιρείες καταγράφουν τους συγγενείς των οφειλετών χωρίς ενημέρωση!

Το αίτημα να ενημερώνονται με... καταχώρηση στον Τύπο οι συγγενείς και οι φίλοι των οφειλετών των οποίων η συνομιλία καταγράφεται, έκανε δεκτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Σημειώνεται ότι οι εισπρακτικές εταιρείες όταν τηλεφωνούν σε οφειλέτη Τράπεζας και στο τηλέφωνο απαντά συγγενής, φίλος ή άλλο τρίτο πρόσωπο, λόγω απουσίας του οφειλέτη, η κλήση αύτη καταγράφεται εν αγνοία ουσιαστικά εκείνου που απαντά στο τηλέφωνο.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ’ αριθμ. 53/2016 απόφασή της, έκανε δεκτό, κατά πλειοψηφία, το αίτημα εισπρακτικής εταιρείας να ενημερώνονται με καταχώρηση στον Τύπο οι συγγενείς και οι φίλοι των οφειλετών που απαντούν στο τηλέφωνο τους, όταν αυτοί απουσιάζουν, ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται.

Συγκεκριμένα, όταν απαντά στην τηλεφωνική κλήση οφειλέτη συγγενής ή τρίτο πρόσωπο, το στέλεχος της εισπρακτικής εταιρείας δεν θα ενημερώνει ότι η κλήση αυτή καταγράφεται, καθώς η εισπρακτική εταιρεία θα έχει καταχωρήσει σε κάποια εφημερίδα ότι οι κλήσεις αυτές καταγράφονται.

Ειδικότερα, η Αρχή αναφέρει ότι η ενημέρωση των τρίτων - µη οφειλετών - για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εισπρακτικής εταιρείας µε αυτούς, «στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνομιλίας, αλλά δια του Τύπου».

Αντίθετα, δύο μέλη της Αρχής εξέφρασαν την άποψη, ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της εισπρακτικής εταιρείας αναφορικά µε την υποχρέωση ενημέρωσης των τρίτων - µη οφειλετών - για την καταγραφή, καθώς «δεν αρκεί η ενημέρωση τους δια του Τύπου».

Κατά τη μειοψηφία «κρίνεται κατά νόµο απαραίτητη η εξατοµικευµένη, πλήρης ενημέρωση του υποκειμένου, τόσο για το γεγονός της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, στην οποία αυτό συμμετέχει, όσο και για την ιδιότητα του καλούντος (εταιρεία ενημέρωσης ή δανειστής) και για τα λοιπά στοιχεία που προβλέπονται στο ν. 3758/2009, ήδη κατά την έναρξη του τηλεφωνήματος».

Εξάλλου, η Αρχή αναφέρει, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία από την πλευρά των εισπρακτικών εταιρειών, πρέπει «να περιορίζεται αυστηρά στην αναζήτηση του οφειλέτη και μέχρι να επιτευχθεί συνομιλία µε τον οφειλέτη να µην αποκαλύπτονται από τις εισπρακτικές εταιρείες σε τρίτους περισσότερα στοιχεία που να θίγουν τον οφειλέτη», ενώ «οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν εµφανή τον αριθµό προέλευσης της κλήσης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Ενηµέρωσης και ∆ιαπραγµάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕ∆Α), να είναι καταχωρημένες στους δηµόσιους καταλόγους συνδρομητών, οπότε ο καλούμενος σε κάθε περίπτωση να μπορεί, και πρέπει να μπορεί, µε δική του αναζήτηση να πληροφορείται ποιος τον κάλεσε».

Ακόμα, η Αρχή επισημαίνει ότι η νομοθεσία «ρητώς επιβάλλει την πλήρη και σαφή ενημέρωση του οφειλέτη (και όχι τρίτου) για τα στοιχεία του καλούντος, την καταγραφή των στοιχείων και του περιεχομένου της συνομιλίας, το σκοπό της καταγραφής, το χρόνο τήρησης των ανωτέρω, καθώς και το σκοπό της επικοινωνίας (την αναλυτική ενημέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσµη οφειλή του)».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο της καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας σε βάρος του οφειλέτη, δικαστικά ή εξωδίκως.


Comments

Popular posts from this blog

μαιλ ρθ mail ru

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος. μαιλ ρθ mail ru ελβετικο προξενειο στην ελλαδα Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες. — Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) 4 Ιουνίου 2018 δε μ αρεσει η δουλεια μου

my next home μεσιτικο θεσσαλονικη

my next home μεσιτικο θεσσαλονικη Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 32χρονος στα Τρίκαλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε από τους δικούς του στο Νοσοκομείο Τρικάλων. επιπτωσεις χασισιου Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε. ευθεια μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου

δειπνο βικιλεξικο

δειπνο βικιλεξικο Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Παντελής Χορν. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου (νυν Εθνικού), όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1940, στην οπερέτα του Στράους «Η Νυχτερίδα». Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο «Θέατρο Ρεξ» της Μαρίκας Κοτοπούλη, ως πρωταγωνιστής σε έργα, όπως «Ο πρωτευουσιάνος», «Αλάτι και πιπέρι», «Η κυρία με τις καμέλιες» κ. ά. Την περίοδο 1943 - 1944 συμμετείχε στο θίασο της Κατερίνας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Σύζυγοι με δοκιμή». Το 1944 συγκρότησε δικό του θίασο μαζί με τη Μαίρη Αρώνη και λίγο αργότερα συνέπραξε με τη Βάσω Μανωλίδου. Το 1945 συνεργάστηκε με τον θίασο Μελίνας Μερκούρη και Νίκου Χατζίσκου, ενώ την περίοδο 1946 - 1950 επέστρεψε στο «Βασιλικό Θέατρο». στεκι παροικια Ύστερα από απουσία δύο ετών στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1953 γνωρίζει την Έλλη Λαμπέτη. Ο δεσμός το...