Skip to main content

μαχαιρια φρεζας τρακτερ

μιχαλης νικολουδης αιολια download
Η Πολιτεία της West Virginia των Η. Π.Α. αναγνωρίζει και καταδικάζει τις γενοκτονίες

Ο Κυβερνήτης της West Virginia, Earl Ray Tomblin υπογράφει στις 28 Απριλίου 2016 την διακήρυξη της ομώνυμης πολιτείας των Η. Π.Α. για την αναγνώριση και καταδίκη του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, εκκινώντας από την γενοκτονία των εθνοτήτων Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τους Τούρκους (1915-1923).


Ιδιαίτερη σημασία έχει η ειδική μνεία που γίνεται στην πρώτη παράγραφο του κειμένου και αφορά τους πληγέντες αυτούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του γενοκτονικού σχεδιασμού οικοδόμησης της σύγχρονης Τουρκίας: «... κοινότητες που αποδεκατίστηκαν στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου ολοσχερούς εξάλειψης των γηγενών αυτών πληθυσμών από την Οθωμανική (Τουρκική) Αυτοκρατορία κατά την πρώτη σύγχρονη γενοκτονία για την οποία ακόμα χρειάζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη».


μαχαιρια φρεζας τρακτερ



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το κείμενο διαγράφει μια ιστορική διαδρομή από την αρχή του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, όπου, δυστυχώς, το έγκλημα της γενοκτονίας εξακολουθεί να διαπράττεται. Αρμένιοι-Έλληνες-Ασσύριοι (1915-1923), Εβραίοι-Ρωμά-Πολωνοί-Άτομα με αναπηρία και οι λοιπές ομάδες που γενοκτονήθηκαν από τους Ναζί (1933-1945), Καμπότζη (1975), Βοσνία (1992), Ρουάντα (1994), Νταρφούρ (2010), καθώς και η νυν διαπραττόμενη γενοκτονία κατά χριστιανικών και άλλων μειονοτήτων που συντελείται στην Μέση Ανατολή από τους τρομοκράτες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Ψευδοκράτους.

Ο λόγος για την ψήφιση της διακήρυξης είναι ο εξής:«Με την αναγνώριση και την συνεχή υπενθύμιση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, του Ολοκαυτώματος, καθώς και των λοιπών Γενοκτονιών, που διαπράχθηκαν ή συνεχίζουν να διαπράττονται, προστατεύουμε την ιστορική μνήμη και διασφαλίζουμε ότι παρόμοιες θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, παραμένοντας σε εγρήγορση εναντίον του μίσους, των διώξεων και της τυραννίας».


ρόρι γκάλαχερ shadow play

Η West Virginia είναι η 44η κατά σειρά, πολιτεία των Η. Π.Α, που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων και η 9η κατά σειρά, όσον αφορά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας. Με την βαρύνουσα αυτή διακήρυξη ενισχύεται ο αγώνας για την μαζικότερη αναγνώριση της Τριάδας των Γενοκτονιών, Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων που υπήρξαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας, μολονότι συμπληρώνεται αιώνας από την διάπραξή της. Η αναγνώριση από μια ακόμα πολιτεία της Αμερικής αποδίδει δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αλήθεια δεν μπορεί, εσαεί, να θάβεται κάτω από την τουρκική προπαγάνδα και τις πολιτικές - διπλωματικές σκοπιμότητες. Τέλος, η στρατηγική της ένωσης των θυμάτων έναντι του κοινού δράστη, αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στον αγώνα διεκδίκησης της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.


Comments

Popular posts from this blog

εκθεση περιγραφω την πολη μου

Έως το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να γίνουν 6.874 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσω 20 διαγωνισμών. Ηδη για κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού ξεχωρίζει αυτή την περίοδο αυτή για 49 δόκιμους λιμενοφύλακες. Οι θέσεις για το εποχικό προσωπικό θα κατανεμηθούν σε δήμους, μουσεία, ΚΕΕΛΠΝΟ και νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία. ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΕΕΛΠΝΟ 141 Υπουργεία 272 Δήμοι 1.297 Νοσοκομεία 3.025 Μουσεία 2.071 Λιμενικό 49 Κανόνας 1 προς 5 και το 2016 Θα συνεχιστεί και το 2016 ο κανόνας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, μετά από σχετική παράταση της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων. Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικ

studio blue γκαζι ιερα οδος 21

διατροφη για ζαχαρο στην εγκυμοσυνη «Οι φωτογραφίες μου - έλεγε - δεν έχουν λόγια. H φωτογραφία εξάλλου ξεπερνά τον λόγο...» Ο φωτογράφος (με σπουδές Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία, Πλαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας στη Γαλλία, μετανάστης στην Κεντρική Ευρώπη, έπηλυς Θεσσαλονικιός από τις αρχές της δεκαετίας του '80) Γιώργος Πούπης πέθανε, σήμερα (6/3/2018), από εγκεφαλικό επεισόδιο, 69 χρόνια μετά τη γέννησή του στην Πτολεμαΐδα. Ο Γιώργος Πούπης υπήρξε εμβληματική μορφή της πόλης, επί 40 και πλέον χρόνια, όχι μόνο από τις ύψιστης αισθητικής φωτογραφίες του (ήταν γνωστότερος για την καταγραφή «εικόνων» του Αγίου Όρους, αστικών τοπίων, νησιών, ανθρώπων --ακόμα και ...εννοιών, όπως η πίστη και το ...αόρατο). «Βυζαντινιστή φιλόσοφο» τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του ίδιου και της τέχνης του, ο Γιώργος Πούπης υπήρξε προσωπικός φωτογράφος του Γιάννη Τσαρούχη στο Παρίσι, φωτογράφος δεκάδων λευκωμάτων για το Άγιον Όρος, τις «Παπαρούνες», τις «Θαυματουργές εικόνες στο Περιβόλι της Παναγιάς στο Άγι

πρωτοτυπες γευσεις τουρτας

πρωτοτυπες γευσεις τουρτας Δώρα Ζέμπερη: Τέσσερα στίγματα έδωσε το κινητό της άτυχης 32χρονης Δώρας Ζέμπερη πριν ο δολοφόνος το κλείσει - Τι σημαίνει ο περίεργος κύκλος που «μαρτύρησε» το τηλέφωνό της – Ποια η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης Νέες αποκαλύψεις βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σχετικά με την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Οι άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν βρίσκονται κοντά στα ίχνη του δολοφόνου, ερευνούν προσεχτικά τα σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Οι αστυνομικοί στρέφουν την προσοχή τους, στην εικόνα ενός άνδρα (πιθανότατα αλλοδαπού) που κατέγραψε μία κάμερα κλειστού κυκλώματος και στο τελευταίο σήμα που έδωσε το κινητό της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, προτού το κλείσει ο δολοφόνος. Οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, από όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό της εφοριακού, καθώς εκτιμούν ότι ο άνθρωπος που της έκοψε το νήμα της ζωή της μέσα στο Β’ Νεκροταφε