Skip to main content

ote sport olympiakos panathinaikos

Πάσχα 2018: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι

Πάσχα 2018: Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η μαζική έξοδος των κατοίκων της Αθήνας, για τις διακοπές του Πάσχα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τροχαία - Με αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, με την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας να καταγράφεται πυκνή.


«ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ - ΦΥΓΕΙ» ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ήδη από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (06/04), η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ήταν αυξημένη, με τους σταθμούς των ΚΤΕΛ να κατακλύζονται από εκδρομείς.


χρηση ζεολιθου στη γεωργια

ote sport olympiakos panathinaikos

Είναι χαρακτηριστικό πως για σήμερα, από τον σταθμό του Κηφισού είχαν προγραμματιστεί περισσότερα από 325 δρομολόγια (100 έκτακτα).

pasha 2018 exodos5

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα και χθες εκτός από τα κανονικά δρομολόγια προστέθηκαν και έκτακτα προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Αυξημένη κίνηση και στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αυξημένη παρατηρείται και φέτος η αεροπορική κίνηση με τις πτήσεις να είναι ενισχυμένες κατά περίπου στο 10% στο σύνολό τους, στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν και πολύ υψηλές πληρότητες. Σε ότι αφορά στην κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», από χθες (Μεγάλη Πέμπτη) μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί περίπου 3370 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικότερα για σήμερα 502 πτήσεις είναι προγραμματισμένες έναντι 474 που ήταν πέρυσι.

«Μαζική έξοδος» και με τα τρένα

Εξάλλου, σε ό, τι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προχώρησε στην αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν ήδη αδειάσει και όσοι έχουν μείνει στην Αθήνα μπορούν να παρκάρουν όπου θέλουν καθώς από την Μεγάλη Πέμπτη κιόλας ένα μεγάλο κύμα εκδρομέων έχει... κουνήσει το μαντήλι στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα από 138.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τις 16:30 τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018) τα διόδια των Εθνικών Οδών, με την Τροχαία, πάντως, να εκτιμά πως η φετινή έξοδος των εκδρομέων κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής παρατηρήθηκε αυξημένη κίνση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα καθόδου από το ύψος των διόδίων της Ελευσίνας έως και την Κακιά Σκάλα.

pasha 2018 exodos4

Το αδιαχώρητο και στα λιμάνια

Παράλληλα, αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, καθώς πολλοί είναι κάτοικοι της μεγαλούπολης που αποφάσισαν να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ για τις εορτές του Πάσχα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας προκειμένου η έξοδος αλλά και η επιστροφή των εκδρομέων να είναι ομαλή.

Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 6.

Τη Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες, 3.427 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 669 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγινα 31 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 7.630 επιβάτες με 1.214 ΙΧ οχήματα, 40 φορτηγά και 235 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες, 1.946 ΙΧ οχήματα, 54 φορτηγά και 157 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες με 560 ΙΧ οχήματα 16 φορτηγά και 25 δίκυκλα.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν και φέτος, λόγω του Πάσχα, εκπτώσεις και προσφορές ενώ από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν με την προσκόμιση βεβαίωσης.

Ο καιρός το Πάσχα

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (6/4) - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή του Πάσχα καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Οι Τούρκοι «σπρώχνουν» την Ελλάδα σε πόλεμο λίγων ημερών

Πάσχα 2018: Αυτό είναι το ωράριο των καταστημάτων τη Μεγάλη Παρασκευή







ντοντα βοριδη βιογραφικο

Comments

Popular posts from this blog

εκθεση περιγραφω την πολη μου

Έως το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να γίνουν 6.874 νέες προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέσω 20 διαγωνισμών. Ηδη για κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού ξεχωρίζει αυτή την περίοδο αυτή για 49 δόκιμους λιμενοφύλακες. Οι θέσεις για το εποχικό προσωπικό θα κατανεμηθούν σε δήμους, μουσεία, ΚΕΕΛΠΝΟ και νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία. ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΕΕΛΠΝΟ 141 Υπουργεία 272 Δήμοι 1.297 Νοσοκομεία 3.025 Μουσεία 2.071 Λιμενικό 49 Κανόνας 1 προς 5 και το 2016 Θα συνεχιστεί και το 2016 ο κανόνας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, μετά από σχετική παράταση της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων. Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικ

πρωτοτυπες γευσεις τουρτας

πρωτοτυπες γευσεις τουρτας Δώρα Ζέμπερη: Τέσσερα στίγματα έδωσε το κινητό της άτυχης 32χρονης Δώρας Ζέμπερη πριν ο δολοφόνος το κλείσει - Τι σημαίνει ο περίεργος κύκλος που «μαρτύρησε» το τηλέφωνό της – Ποια η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης Νέες αποκαλύψεις βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σχετικά με την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Οι άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν βρίσκονται κοντά στα ίχνη του δολοφόνου, ερευνούν προσεχτικά τα σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Οι αστυνομικοί στρέφουν την προσοχή τους, στην εικόνα ενός άνδρα (πιθανότατα αλλοδαπού) που κατέγραψε μία κάμερα κλειστού κυκλώματος και στο τελευταίο σήμα που έδωσε το κινητό της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, προτού το κλείσει ο δολοφόνος. Οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, από όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό της εφοριακού, καθώς εκτιμούν ότι ο άνθρωπος που της έκοψε το νήμα της ζωή της μέσα στο Β’ Νεκροταφε

my next home μεσιτικο θεσσαλονικη

my next home μεσιτικο θεσσαλονικη Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 32χρονος στα Τρίκαλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε από τους δικούς του στο Νοσοκομείο Τρικάλων. επιπτωσεις χασισιου Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε. ευθεια μαθηματικα κατευθυνσης β λυκειου